SWEAs Intressegrupper

Utflykter, föreläsningar och fester i all ära men vardagen i SWEA innehåller ju så mycket mer.

Varje månad träffas Sweor från alla Seattles hörn i olika intressegrupper.

Vi har två bokklubbar, en kör, vi jobbar med frågor för yrkesarbetande inom SWEA Professional, flerspråkighet för barn inom BUS. Vill du träffas med de olika grupperna, kontakta Emma Hermanrud vår programansvarig på program@sweaseattle.org så kan hon lotsa dig till rätt person. Grupperna uppstår efter de intressen som finns i SWEA idag så de kan ändras från år till år.vi har genom åren haft stämpelgrupp, hajkinggrupp mm.  Är du intresserad av att göra något nytt, hör dig antingen för i vår slutna grupp eller skicka ett mejl till Emma, så kan hon ge tips om grupper du kan ansluta dig till eller kanske ta hjälp av dina ideer när hon planerar våra större officiella event.

SWEA Seattles bokklubbar:bild (3)

Bokklubb Seattle/Seattle West

Vi träffas en gång i månaden hemma hos en av medlemmarna och diskuterar den bok som vi har läst eller ser på en film. Vi läser mest svenska författare och vår ambition är att under senvåren göra upp en boklista och bestämma värdinnor för det kommande året. Om du är intresserad, hör av dig till Inga Blackington genom att skicka ett mejl till program@sweaseattle.org

Bokklubb Eastside

Vi träffas en gång i månaden hemma hos en av medlemmarna och diskuterar den bok som vi har läst. Vi läser skandinaviska författare och gör upp en boklista för ett halvår i taget. Om du är intresserad, hör av dig till Laila Soares genom att skicka ett mejl till program@sweaseattle.org.

Känner du inte att du hinner eller har tid att komma på deras middagskvällar går det ju alltid bra att läsa boken ändå och ge en liten tanke om innehåll i vår slutna facebook grupp för SWEA Seattles medlemmar.

Bokklubb Eastsides lista för våren 2017:

 

Lista for varen 2017:
Titel Författare Betyg
Allt Jag Inte Minns Jonas Hassen Khemiri 3.1 (12 röstade)
Swede Hollow Ola Larsmo 7.8 (8 röstade)
De Oroliga Linn Ullman
Simma Med De Drunknade Lars Mytting
Simma Med De Drunknade Anna Sundberg

 

Kören

leds av ingen mindre än vår operasångerska Marie Birve.10847916_10152473956747050_7305285829696832979_n

Kören träffas en kväll varannan vecka under skolåret och sjunger i alla former. Vi försöker lägga våra övningar så de är i Seattle varannan vecka och mer österut varannan. Kontakta oss via program@sweaseattle.org om du vill komma med och sjunga.

Hästar

Anna och Honey intressegrupperär en nystartad intressegrupp inom SWEA Seattle. Vi hoppas på att kunna komma ut på hästmys på de gårdar i området som antingen ägs av svenskor eller där våra SWEA medlemmar rider eller stallar sina hästar. Vill du vara med i hästgruppen, kontakta Linda Ström på program@sweaseattle.org