Network Menu

Surrkväll – Läkemedelsbranschen

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2018-03-01
18:00 – 19:30

Plats
Svenska konsulatet, Seattle


Varmt välkomna till årets andra ” Surrkväll” som äger rum den 1:a mars kl 18 till 19.30 på svenska konsulatet i Kirkland.

Vi får höra Emma prata om flytten hit med det svenska företaget PROBI. Emma kommer att berätta om Probiotics och resan från ett forskningsföretag till en produktionsbolag. Emma flyttade hit för snart ett år sedan och har med sig make, hund samt två barn på lågstadiet.

Det bjuds på snacks och vi minglar och får även en kort presentation av Julie om svenska konsultatet och dess tjänster här i Washington State.

Max antal deltagare är 20 st så anmäl dig snarast via den evite som gått ut. Har du inte fått den eller har ytterligare frågor kontakta oss på program@sweaseattle.com

Hoppas vi ses!

Svenska Konsulatet

5350 Carillon Point

Kirkland, WA, 98033

 

Mer info om tanken bakom ” Surrkvällarna” hittar du här:

SWEA Professional växer sig större över världen och det finns för medlemmar i SWEA en möjlighet att få vara med i det internationella nätverket.
På lokalt plan här i Seattle har vi valt att göra en mjuk variant av SWEA Professional så vi kan inkludera alla våra medlemmar och det inte blir en separat grupp.

På försök i år kör vi Surrkvällar den sista onsdagen varje månad (om inte annat datum anges) där lokala Sweor eller föreläsare som vi bjuder in kommer att komma och kort prata om sin vardag.
Vi kommer till att börja med att ha olika “bransch-teman” med fokus på kvinnligt ledarskap. Det är upp till medlemmarna i SWEA Seattle hur det här kommer att se ut i framtiden.

Syftet just nu är att forma en miljö där vi medlemmar kan få känna att vi kan diskutera saker som är mer relaterat till vår målgrupp. Kvinnor med eller utan barn som vill förkovra sig i utbildning, teater och näringsliv. Antingen av ren nyfikenhet eller med en fokuserad tanke.

Vi ser på det från den praktiska sidan av att få ihop vardagen med familj,  barnomsorg och vårdande av äldre släktingar som inte bor i närheten. Hur kan vi bäst hjälpa och stötta varandra i att både hitta nytt jobb, förstå kulturskillnader i arbetsmiljö mellan Sverige och USA och dessutom få in den upplyftande sidan av att stötta varandra i att hitta nytt jobb och bolla resumeer och nätverkande med varandra. Vi kommer att fortsätta det fantastiska samarbete vi har med Swedish American Chamber of Commerce, Handelskammaren i Seattle, och vid de tillfällen när vi ser att det gynnar båda organisationerna så samkör vi gärna event men då utanför Surrkvällarna.

Surrkvällarna är vår diskussionskväll och fokus ska vara på våra medlemmar och identiteten av svensktalande kvinna i en engelsktalande miljö.

Kulturen kommer att komma med men då i form av arbetsmiljön i olika kulturella former.

Det är ett pilotförsök på ett år och passar det i vårt program så låter vi det ligga kvar. I första hand kommer våra kvällar vara för våra medlemmar men finns det uttrymme så välkomnar vi gäster som talar svenska.
Varje Surrkväll kommer att ha sitt eget upplägg som styrs av den Swean som håller i kvällen. De onsdagskvällar när det inte står något på programmet kommer vi träffas på en bar någonstans i Seattle för en AW (After Work eller lite allmänt Surr utan agenda helt enkelt).

Jag som kommer hålla i det övergripande ansvaret det här året är Linda Ström och jag har tidigare varit webansvarig och ordförande för SWEA Seattle. Jag håller även nu på att avsluta min roll som sammankallare i SWEA BUS, en internationell grupp inom SWEA BUS som har gjort en kartläggning på vad som påverkar barns förmåga att behålla sitt svenska språk. Den kartläggningen kommer förhoppningsvis vara publicerad innan sommaren 2018 och nästa gäng SWEA BUS får ta över. När jag nu kliver av mina poster inom SWEA kommer jag fokusera på att starta upp mitt företag igen som har fått ligga i träda de år jag varit en officiell styrelsemedlem i SWEA Sweattle. Jag ser den här gruppen som en stödgrupp för att jag ska våga och hitta mentorer som kan hjälpa mig i mitt ledarskap och hitta kontaktpersoner i den branchen där jag vill utvecklas inom. Det som blir spännande med de här Surrkvällarna är att det blir lite som ett sätt för oss alla att följa med i processen av en Start up eller jobbsökande. Vad behöver man tänka på?, Vilken branch passar mig? Och sist men inte minst, vad är det egentligen för stöd jag har i mitt svenska nätverk och hur kan jag ge tillbaka med mina förkunskaper.

Under årsmötet i Perth talade Lisa Lindström, VD för designbyreån Doberman i Stockholm om vikten av samskapande. Det är där vi lägger grund till våra surrkvällar. En miljö tillsammans där det finns utrymme för den biten av oss som vi vill få att blomstra.

Välkommen på Surr och har du någon ide på hur en av kvällarna kan se ut, hör av dig till program@sweaseattle.org
De månader som är öppna för bokning 2018 är juni och juli. Är du intresserad av journalistik och skribentyrket så har vi en sådan kväll inplanerad till sista onsdagen i april men ingen självklar talare. Vill du jobba i den gruppen är det bara att höra av dig.

Programmet för året då:

Januari/1:a februari, teaterbranschen. Asnvarig Sofia Taylor

Februari Läkemedelsbranchen. Ansvarig Linda Ström, talare Emma Lind

Mars Äventyr på liv och död. ansvarig Linda Ström, talare Charlotte Brekkan

April Skribentbranschen
Maj, Juni, Juli öppna för förslag, I början på maj så invigs Nordiska museet och det kommer vara en upptrappning med Nordic week dagarna innan. Planen är att täcka in It-branchen i maj så är det här ditt område, hör av dig till Linda Ström.

Augusti är vårt obligatoriska bryggmingel så det får bli surrandet då.
September kommer Suzanne Elmshult täcka in HR Branschen med stöd från Charlotte Wijklund

Oktober är det det Euro mixer med alla handelskammarna i stan så då hoppar vi på den mingelkvällen.

November och December är inte officiellt med i programmet men vill någon träffas då är det bara att skicka ut en inbjudan via vår slutna Facebookgrupp.
Välkommen på Surr!