Network Menu

Sköna maj är äntligen här!


Sköna Maj välkommen!
Valborgselden har svalnat och halva maj har redan passerat.
Alla jag möter i min vardag springer med andan i halsgropen och längtan efter sommarlunk är stark. Snart…så tittar solen fram…har jag hört. Min häst var inte glad imorse när hon hon fick stå ute i ösregnet. Hon liksom jag längtar efter sommar och långa skogspromenader.

Många av er har redan fått mycket information via Facebook eller evite men här kommer en sammanfattning av vad som har hänt och vad som är på gång så ni redan nu kan planera inför de kommande månaderna. Ni såg väl det senaste numret av Swedish press där Seattle var i fokus. Det finns artiklar skrivna av några av våra medlemmar!

SWEA Bladet

Ett stort tack till Åsa Holmgren som kommer att börja titta över vår SWEA Blog. I nuläget blir det ingen tidning men förhoppningsvis kan vi så småningom få tillräcklit med material för att sätta ihop den. Det Åsa kommer att jobba med är att styra upp inlägg på SWEA Bladets blogg. Åsa kommer att ansvara för att det kommer en uppdatering då och då på vår SWEA Blads ruta på hemsidan tillsammans med Kristina Ljungqvist i styrelsen. Är det någon mer som är intresserad av att skriva blogginlägg eller bidra med ideer, kontakta tjejerna på webmaster(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org

Program
Vi har hunnit med mycket de senaste veckorna.
En kväll med en immigrationsadvokat och vinbesök på Gårds i samarbete med SACC Seattle (Swedish American Chamber of Commerce).

Svenska skolan bjöd in på konsert med Longkalsong, en konsert som du som medlem har varit med och sponsrat för barnen på svenska skolan.

Vi har även hunnit med en spontanlunch på ikea och jag tror det var någon som bjöd in till AW via Facebook. Planerade event kommer via evite, små spontanevent fixar individuella medlemmar via Facebook. Vill du ha en promenadkompis eller känner för att få sällskap samma dag, var inte rädd för att fråga efter sällskap.

Här följer de saker som är inplanerade härnäst.

Tjejkväll
Den 1:a juni får vi njuta av mingel hos Henrietta Grue. inbjudan ska ha gått ut via evite. Om du inte fått den men är sugen på att följa med, skicka ett mail till program(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Nationaldagslunch
Sofia Taylor och Anna McClatchey förbereder för fullt och vi håller alla tummarna för att det ska bli lika härligt väder som förra året. Tack Sofia för att du än en gång öppnar upp dit hem för oss. Ryktet säger att Mors lille Olle är tillbaka så vi kanske behöver ta med oss björnbjällror eller sjunga riktigt högt så han inte får för sig att vara med på lunchen. Inbjudan ska gå ut inom kort via evite.
Är det någon som behvöver skjuts eller vill samköra till lunchen. Kontakta den som du är mest kompis med i styrelsen så hjälper vi till att hjälpa till att hitta en chaufför ibland de Sweor som bor i närheten.

Bryggminglet
Datúm och brygga är inte spikad ännu.
Har du en stabil brygga att låna ut, hör av dig till Anna Wetterberg på program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org

Kräftskivan
Partypinglorna Carina Boczar, Åsa Holmgren och Sofia Holm förbereder i det tysta. Förbokning för SWEA medlemmar ska komma inom kort så håll utkik i din inbox. Lokaler är bokade på Svenska klubben den 9:e september och vi kommer bjuda in gäster från våra samarbetspartner i andra svenska organisationer i Seattletrakten.

Julfesten
Vår traditionella jultradition med dignande julbord planeras för fullt av Malin Rapp och Maria Siewek. Lokalen är bokad på Mercer Island till den 3:e december

Fundraising och donationer
För att vi ska kunna betala ut donationer så behöver vi samla in pengar. Vid varje event så går eventuellt överskott till våra donationer. Andra inkomster kommer från jippon på våra olika event. Har du något som ligger hemma som skulle passa för att lottas ut på nationaldagslunchen eller kan erbjuda en upplevelse som passar för “the silent auktion” på kräftskivan, hör av dig till Anna McClatchey på fundraising(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org

SWEA BUS
Innan jag går ut och trotsar vädret vill jag bara att ni håller ögonen öppna för ett utskick som inom kort kommer i era inboxar. Det är ett projekt inom SWEA som genomför en kartläggning av svenska barns språkvanor utomlands.
Svara och dela gärna med er av länken.
Den går ut till alla SWEA medlemmar och svenska skolor och skolföreningar utomlands.
Ni kan svara direkt på den här länken om ni inte vill vänta på det andra mejlet:
https://sv.surveymonkey.com/r/SWEABUS2017

Vi hörs snart igen!

Linda

 

 

 

, ,