Network Menu

Ordförandens rader

Årets SWEA Seattle 2017

Hjartorkidee

Februaridag i Kirkland

Först vill jag säga grattis till Carina Boczar som blev årets SWEA 2016.

Jag vill även ge ett extra stort tack till Yvonne för hennes fem år i styrelsen. Hon har varit en enorm tillgång för SWEA Seattle!

Vi har nu en ny styrelse och jag ser verkligen fram emot att jobba med dessa underbara kvinnor. Ni kan hitta deras kontaktinformation här: Styrelsen 2017

perth2017

SWEA Världsmöte 2017

SWEA betyder olika saker för varje medlem. Det är olika delar i organisationen som lockar och det finns en härlig nisch för oss alla att hitta vårt hjärta bland ett gäng fantastiska kvinnor som alla pratar svenska. För mig är det de små intima mötena som ger mig mest. Nätverksbyggandet, tillhörigheten och att hitta “min familj” utanför Sverige. Blandningen av nya och gamla, både åldersmässigt och tiden man har varit bosatt i stan. Det är stödet från varandra och glädjen i att dela med sig till den SWEA som precis som landat och hjälpa våra äldre väninnor som ger en känsla av att jag har min extra familj med mig. Att i det här arbetet samtidigt kunna stötta lokala svenska organisationer är som en härlig grädde på moset.

Med nya styrelsen har vi diskuterat hur vi vill jobba i år. Naturligtvis vill vi hålla fast vid de inarbetade traditionerna; äta sillunch och lax i början på juni, träffas efter sommaren vid en SWEAs brygga, kräftskiva och frossa i julmat i december. Utöver det vill vi i år lyfta fram de fantastiska kvinnor vi har inom SWEA och vårt nätverk utanför SWEA här i Seattle. Det är dock inget som händer av sig själv. Vi som har varit med i organisationen några år vet att det är engagemanget från medlemmarna som bygger glädjen, gemenskapen. Vi vill satsa mer på de små samtalen. Fredagsluncher, afterwork och filmkvällar. De stora träffarna har vi redan täckta i våra traditionella event och samarbeten med SACC, Svenska klubben, Svenska skolan och Nordiska museet. Det är de små träffarna vi vill lyfta fram och visa på det enkla i att hitta stöd för och från varandra. Träffarna kommer att hamna där det finns värdinnor som är beredda att bjuda in. Bestäm vad du söker och ta kontakt med Anna, vår programansvariga på program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org så hjälper hon dig att bjuda in, ordna logistik med betalning osv. Ibland är det så att ett par personer vill samma sak men ingen vill ta på sig hela ansvaret. Vår roll i styrelsen blir att förmedla kontakterna mellan individerna och stötta i att bygga forum för att kunna hitta varandra i gruppen.swea.medina.2015

Program 2017

Redan nu har vi sett ett ökat intresse för luncher och fikaträffar där man kan diskutera hur man bygger upp sin CV eller hur man hittar en väg in till olika företag eller non-profits. Vi har också hört att en enkel fika där man kan få utbyta livets erfarenheter i att hitta en balans i vardagen och bejaka sitt amerikanska liv i harmoni med sin svenskhet lockar. Vi har kontaktat företag och enskilda företagare som kan tänkas vilja hålla föredrag för oss. Vi kommer gärna till din arbetsplats, din favorit lunchrestaurang under året och träffar dig i din vardag. Bestäm ett datum, plats och en tanke om vad du vill prata om så fixar vi inbjudan. Må det vara en hajk upp Mount Si, en lunch i Belltown, en tur ut till skidbacken en vardagsmorgon eller en kopp te en söndagseftermiddag.

Bookmarka vår programsida.
När vi har spikat ett datum hamnar det där. När det närmar sig går inbjudan ut via evite. Samtal, funderingar och spontanaktiviteter sker via vår slutna Facebookgrupp och alla offentliga aktiviteter skickas ut via vår Facebook Page. Vi har även ett slutet Instagramkonto där vi alla kan dela med oss av bilder från aktiviter.

 

Alla kan inte göra allt men alla kan göra lite. Jag ser fram emot att lära känna dig under året.
Välkommen till 2017 med SWEA Seattle – Nu kör vi!

-Linda Ström

Ordförande för SWEA Seattle 2017

 

Har du inte betalt in årsavgiften så går det bra att göra via paypal nedan $58 per år (under 25 år $30 per år)

Full medlemsavgift, $58:
paypalbutton
Halv medlemsavgift, $30:
paypalbutton

 

,