Network Menu

Nystart efter sommaren

När semestern är slut, kvällarna börjar bli mörkare är det dax att komma igång med höstens SWEA aktiviteter.
För mig personligen  känns den svenska hösten som en enda lång upptrappning till jul (när vi väl har fått i oss kräftorna).
Seattle, med sitt starka skandinaviska inflytande har en uppsjö av julevent och många av de organisationer vi samarbetar med sätter ihop julbazarer, Luciatåg osv. För oss i SWEA Seattle ser vi alla fram emot vår stora julfest som är enbart för våra medlemmar. Varje år brukar det dra ett sjuttiotal medlemmar som får njuta av ett dignande julbord, lite småjipppon och julstämning. Även i år får vi vara i den underbara lokalen på Mercer Island där, om man kommer tidigt kan få njuta av utsikten av Mount Rainier som speglar sig i lake Washington.

SWEA lokalt i Seattle
Men innan dess hoppas vi få till lite föredrag, med eller utan våra svenska samarbetspartner. Lite “after all”, någon lunch på stan, eller en utflykt på helgen. Det här är inget som någon osynlig arrangör fixar utan det kommer från medlemmarna själva och blir fixat efter vad de/vi är beredda att styra ihop. Vi har idag över 100 medlemmar (115 som har betalt medlemsavgiften första halvåret). De flesta medlemmarna är aktiva och åldersfördelningen ligger från våra yngre collegetjejer till våra äldre pensionärer. Våra återkommande programpunkter är Årsmöte i januari, Nationaldagslunch i juni, Bryggmingel i slutet på augusti och julfesten i december. Allt annat är grädde på moset som styrs helt och hållet av årets medlemmar och deras intressen. Mycket arrangeras med kort varsel och sprids via vår slutna facebook grupp. Vill du läsa mer om hur du blir medlem eller betala in din årsavgift så är länken här!

När vi har mer officiella event så läggs de in i vår eventkalender och det går alltid ut en evite till alla medlemmar. Du kan hitta programmet här!

Nomineringskommitteen
Det börjar även närma sig den tid på året när vi ska välja den nya styrelsen. De flesta väljs in på ett eller två år och man får sitta max fyra år i styrelsen.
Har du tips på personer som du tror skulle göra ett bra jobb att förvalta och driva SWEA Seattle framåt, skicka dina förslag till Kristina Ljungqvist, vår webansvarig på webmaster(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org

Intresseorgrupper
Våra intressegrupper är organiska och kommer och går beroende på vilka medlemmar vi har under året. De som jag känner till i dagsläget är ett par bokklubbar, en i Seattle och en på Östsidan.Ett gäng lägger fokus på hästar. Behovet av SWEA Care börjar bli mer aktuellt och är det något som du vill engagera dig mer i, hör av dig till mig. SWEA Professional i Seattle ligger inbakat i vårt vanliga program och mycket sköts i samarbete med SACC, Swedish American Chamber of Commerce och konsulatet. Ett par tjejer har startat en It grupp och vill du veta mer om den, kontakta vår vice ordförande Carolina Nilsson på vice(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org
Vill du läsa mer om intressegrupper, hittar du de senaste uppdateringarna här!

Väldsmöte i Perth
I oktober samlas alla avdelningar över hela världen i Perth i Australien. De som representerar SWEA Seattle är jag, Linda Ström i form av dels ordförande men även i min andra roll som sammankallare för SWEA BUS, en arbetsgrupp i SWEA International som nu knyter ihop påsen för en kartläggning av barn till svensktalande föräldrar utomlands.Du kan läsa mer om den kartläggningen här! Med till Perth reser även vår regionansvarig för VAME, SWEA i västra Amerika, Ia Dubois, som även är medlem i SWEA Seattle. Vi som ordförande i de lokala avdelningarna kommer att sitta i möte hela dagarna men om du som medlem åker med kan du utnyttja alla de utflykter som de lokala förmågorna i Perth har anordnat. All information finns på Världsmötets egen webplats, http://vm2017.swea.org/

Donera och hjälp oss att hålla svenskan levande i Seattle och världen!

Förutom den vårdande delen att ta hand om våra medlemmar så är vi en organisation som har som syfte att sprida svenska språket och svenskheten. Även om du inte har tid att vara med på allt som händer eller av någon anledning inte tillhör gruppens målgrupp så är du alltid välkommen att donera till oss för att på så sett hjälpa till i vår strävan att hålla svenskan levande. Det börjar nu bli tid för organisationer att ansöka om donationer för nästa år. Deadline är den 15:e oktober och ansökningsblanketten hittar du här!

Det som vi betalar ut i donationer är det som vi har dragit in i överskottet på våra event eller direkt fundraising via bl.a silent auktion på kräftskivan. Vill du bidraga med en slant så tar vi tacksamt emot det. Mer information och betalningsknapp hittar du här!

Innan jag svidar om för årets kräftskiva som går av stapeln den 9:e september vill jag häsla alla nya medlemmar välkomna i gänget samt tacka Carina, Åsa, Sofia och Anna som har jobbat stenhårt med att planera kräftskivan. Ett stort tack även till våra Sweor Malin och Malena som kommer att se till att det finns kräftor och annat tilltugg på bordet. Svenska Klubben för lokalen, Nordiska Museet, SACC, Svenska skolan och alla andra aktörer utanför SWEA som kommer med och förgyller festen och alltid är med och stöttar vår verksamhet!

Vill ni skicka en skål till festen så går det aldeles utmärkt!

Betala bara in en donation via paypal och skicka ett meddelande till ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org så lovar jag att framföra den i ditt namn!

“Jag” som skriver är ordförande i SWEA Seattle och bakom mig har jag min underbara styrelse med Carolina, Johanna, Tove, Anna, Anna, Anna-Karin och Kristina.

-Linda

 

Donera via Paypal klicka här!paypalbutton

, , , , ,