Network Menu

Nationaldagslunchen den 10 juni

Så var det äntligen dags för för sommarens höjdpunkt för många SWEOR i Seattle, nämligen nationaldagslunchen. Denna sommarlunch som i år ägde rum den 10 juni har blivit en kär tradition för många av oss och det är fantastiskt att vi har en SWEA som år efter år öppnar upp sitt hem och sin underbara trädgård för oss alla! Varmt tack Sofia!

Flera SWEOR var på plats under förmiddagen och bar bord och stolar samt dekorerade borden med vackra blommor från trädgården. Den stora frågan var om vi skulle kunna sitta utomhus. Alla SWEOR var uppmanade att klä sig efter väderlek och lagom till kl 13 sprack himlen upp och solen tittade fram.

Då anlände också ett 50 tal SWEOR i alla åldrar, en del helt nya ansikten och medlemmar och andra bekanta ansikten som varit med i många år. Det blev trångt i hallen när alla skulle betala och köpa lotter men också en härlig stämning redan från första stund och många glada skratt!

Vi bjöds på välkomstdryck i form av bål och började med att mingla innan vår ordförande Linda Ström hälsade oss alla välkomna. Därefter fick vi njuta av SWEA körens skönsång. Att få höra den blomstertid nu kommer fick nog många av oss att tänka tillbaka på barndomens skolavslutningar i Sverige.

Alla SWEOR hade uppmanats att ta med sig något till buffén och vi bjöds att ta för oss av det dignande smörgåsbordet. Det fanns inkokt lax, olika sorters sill, potatis, rom och örtsåser, sallader samt ostar och gott bröd därtill.

Efter den goda lunchen var det dags för en ljuvlig dessertbuffé som bestod av jordgubbstårtor, chokladtårtor och traditionella småkakor som hallongrottor, jitterbuggare och schackrutor. Det var nog ingen som gick hungrig därifrån.

Louise Linder är svenska kyrkan i utlandets präst i San Fransisco och numera sträcker sig hennes ansvarsområde ända upp till Seattle. Därför var det extra roligt att hon kunde vara med oss denna dag och att vi fick tillfälle att lyssna på henne under lunchen.

Lunchen avrundades med ett lotteri och Anna McClatchey som slet hårt i köket under dagen hade också lyckats få tag på trevliga priser. En av våra tidigare ordförande Eva Johansson var glad över den fina ryggsäck hon vann. Dessutom lottades flera mat och godiskorgar ut. Svenskt godis och mat är alltid populärt att vinna.

Alla Sweor hade uppmanats att ta med sig utlästa pocketböcker, tidningar och filmer och detta resulterade i ett härligt bokbord med all slags litteratur och vi var många som gick från festen med lite ny sommarläsning.

När festen var slut tornade mörka moln upp sig på himlen och när de sista gästerna lämnade festen kom de första regndropparna.

Varmt tack till alla som gjort denna dagen möjlig! Nu ser vi framemot en förhoppningsvis varm och skön sommar och vi i styrelsen vill passa på att önska er alla en riktigt fin sommar!

 

 

, , ,