Network Menu

Nyhetsbrev oktober

Logo nyhetsbrev 2016

Ljuva minnen från sommaren i SverigeVälkomna till en inspirerande SWEA-höst

Sommaren börjar blekna men vackra minnen dröjer sig kvar nu när hösten har tagit vid med sina vidunderliga färger och sköna luft. Vi är redan inne i andra halvlek av SWEA-året och många av er har varit med på ett eller båda av de två event som vi har haft efter sommaren.

I slutet av augusti minglade vi på Agnetas brygga i Kirkland och härom lördagen hade vi vår årliga kräftskiva på Svenska klubben med ca 70 gäster. En mycket lyckad och festlig kväll med godaste kräftorna och maten, nubbe från lokal tillverkare, sångglada gäster och proffsiga värdinnor och toastmaster. Tack Carina Boczar, Åsa Holmgren och Cecilia von Weymarn! You rock.

Bland de inbjudna fanns medlemmar från Svenska klubben, SACC och Nordiska museet, samt vi själva förstås, några med män och vänner, och inte minst vår konsul, Lars Jonsson. Vi fick väldigt mycket glada tillrop och tack från våra amerikanska gäster och festdeltagarna var också generösa vid vår silent auction vilket gjorde att vi fickswea-kraftskiva-16-dukning in drygt $3 000. Ett stort tack till alla som medverkade till att göra kräftskivan till en rolig och minnesvärd kväll samt till att auktionen inbringade så mycket till vår fundraisingkassa!

Den 20-23 oktober är det dags för VAME:s regionmöte i San Diego. Alla ordföranden från avdelningarna i VAME har möten i två dagar, där dag två är öppen för alla medlemmar att vara med. Vi ska ägna en stor del av tiden till att diskutera hur vi kan utveckla och anpassa SWEA till dagens verklighet och de delvis förändrade förutsättningar och behov som alla vi medlemmar har (fler jobbar, har mindre tid att engagera sig, sociala medier öppnar nya möjligheter etc.). Hör gärna av er till mig om ni har ideér eller förslag på hur vi kan förbättra vår fina organisation och gemenskap, det kan vara stort som smått.

Jag vill också påminna om att ni hittar det senaste på vår hemsida www.seattle.swea.org och på våra sidor på facebook och instagram, SWEA Seattle.

Hoppas att ni alla får en fin höst och kan vara med och lära, inspireras och ha trevligt på något eller flera av de kommande eventen!

Varma hälsningar

Yvonne Hansen
Ordförande i SWEA Seattle

 

Nya medlemmar

Vi säger varmt välkomna till våra nya medlemmar
Charlotte Wessberg, Karin Filipsson,
Lisa Pettersson, Titti Ringström och Qingfen Lin!

Nu är vi 119 medlemmar i SWEA Seattle.

 

Höstens program

  • 11 oktober – Privat visning på Nordic Heritage Museum för SWEA och SACC av utställningen The weather diaries. Vi får träffa designern Steinunn Sigurðardóttir som är delaktig i utställningen och museet bjuder på vin och tilltugg. Fritt inträde. Anmäl dig på evite.
  • 24 oktober – Krisberedskap/Global incident management preparedness, presentation av vår SWEA-medlem Agneta Dahl, Director of Exercises and Preparedness, NJR. I samarbete med SACC, äger rum på konsulatet. Se evite.
  • 28 oktober – Fredagslunch på IKEA
  • November (datum är inte spikade) – Filmkväll och Afternoon tea
  • 4 december – Jullunch på Mercer Island

 

Intresserad av att vara med i styrelsen?

Om du har lust och möjlighet att engagera dig lite mer i SWEA så har du nu chansen att bli en i styrelsegänget nästa år. Valberedningen söker kandidater så hör gärna av dig till Karin Persson-Medina eller Kristina Ljungkvist så snart som möjligt. Om du har frågor om styrelsearbetet och de olika posterna är du välkommen att höra av dig till mig (ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org) eller någon annan i styrelsen.

 

Dags hitta kandidater till Årets Svenska Kvinna 2017

En gång om året utser SWEA International Årets Svenska Kvinna. Det är en hedersbetygelse som i år tilldelades Maria Strömme, professor i nanoteknologi vid Uppsala Universitet.

Nu är det dags att leta efter kandidater till 2017 och senast den 1 februari ska förslag vara inlämnade till SWEA Internationals ÅSK-kommitté. Alla medlemmar är välkomna med förslag som lämnas till någon i styrelsen för SWEA Seattle. Det är sedan styrelsen som röstar och beslutar vilket förslag vi ev ska lämna till kommittén.

ÅSK delades ut första gången 1989 och har totalt förärats till 25 kvinnor. Kriterier för hedersbetygelsen:

  • Mottagaren skall vara en svensk kvinna som på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag ute i världen.
  • Mottagaren kan vara medlem i SWEA.
  • Minst en SWEA-avdelning måste stödja nomineringen.

Läs mer om ÅSK och vilka som har tilldelats utmärkelsen genom åren.