Network Menu

Nyhetsbrev november

 Logo nyhetsbrev 2016

 

Välfyllt slut på SWEA-året

SWEA VAME-möte i oktober  

Regionmötet i San Diego bjöd på glada återseenden, inspirerande möten, morgonyoga på stranden, god mat i trevligt sällskap och utflykter för att utforska trakten för de som inte var med på mötena. Vi i regionstyrelsen tillbringade  större delen av dagarna inomhus i möteslokalen men det var inget bekymmer för vi hade givande diskussioner och delade med oss av vad som fungerar bra eller mindre bra i våra SWEA-avdelningar, berättade om trevliga programpunkter och hur vi gör för att samla in pengar med mera.

Vi lärde oss också att det finns ett svenskläger för 7-13-åringar i Oregon som heter Trollbacken, dock utanför SWEAs regi. Det äger rum tredje veckan i augusti varje år. Var ute i god tid om ni är intresserade för platserna brukar gå fort.

SWEA Seattle
Nu i november och december bjuder vi in till några event som förhoppningsvis blir riktigt trevliga och intressanta, läs mer om det längre ner.

Den här tiden på året är ganska hektisk för styrelsen. Anna filar på en inbjudan till julfesten och leder planeringen för den. Lisbeth och Cecilia jobbar hårt med det kommande numret av SWEA Bladet. En bit in i december får vi se resultatet. Tove skickade nyligen ut medlemslistor med kontaktuppgifter till oss alla och Johanna förbereder information kring styrelsevalet och den elektroniska röstningen. Rebecca efterlyser vinster till lotteriet vid julmiddagen och alla bidrag är välkomna och uppskattade! Anna-Karin ser till att vi får in Paypalknappar på rätt ställen på hemsidan och förbereder budgetarbetet för nästa år. Linda uppdaterar hemsidan med rätt information och annonser. Och mycket mer.

Själv har jag precis landat i Sverige och Malmö. Ingen snö i sikte här men skymningen kommer tidigt och vinden är kall. På fiken serveras det tomtelatte och butikerna pryds av både julstjärnor och tomtar. Och folket undrar hur det ska bli nu när amerikanerna har gjort sitt val.

Ja, det återstår att se men vi kan i alla fall se fram emot en fin avslutning på SWEA-året.

Varma hälsningar från

Yvonne

Ordförande i SWEA Seattle

 

Ny medlem

Vi säger varmt välkommen till vår nya och 120:e medlem Mari Amundson!

 

Kommande medlemsevent

Vi är glada att vi har kunnat lägga till några riktigt bra event i programmet som du kan se nedan. Håll utkik efter evite i mailen för mer information och anmälan.

  • 13 november, redan på söndag! – Afternoon tea på The Georgian, Fairmont Olympic Hotel, i Seattle.
  • November Filmkväll på eastside, datum meddelas inom kort.
  • 4 december kl 15 – Vår årliga julmiddag på Mercer Island med svenskt julbord, lotterier, julsånger med mera.
  • 15 december kl 12 – Louise Linder, präst i Svenska kyrkan i San Francisco, även psykoterapeut och sexolog, håller lunchföredrag om krishantering. Louise hjälpte flera svenskar som drabbades av tsunamin i Thailand och hon är väldigt intressant att lyssna på. Detta vill du inte missa. Eventet äger rum hemma hos en medlem, förmodligen på eastside.

 

Val av styrelsemedlemmar 2017

Valberedningen jobbar intensivt med att hitta dig som vill ingå i styrelsen och ansvara för fundraising och donationer nästa år samt en webbansvarig och personer som vill jobba med SWEA Bladet, vårt medlemsmagasin. Det är både roligt och utvecklande att jobba i styrelsen så tveka inte att höra av dig till någon i styrelsen eller valberedningen om du är nyfiken och intresserad.

Förhoppningsvis har vi kandidater till alla posterna i styrelsen klara inom kort. Då kommer du få både ett mail med information om de medlemmar som du kan rösta på samt ett mail med själva valsedeln. Vi använder verktyget electionbuddy för valsedeln, så om du ser SWEA Seattle och electionbuddy i mailen så vet du vad det handlar om. Det brukar gå snabbt och enkelt att rösta, med bara några enkla klick så är det gjort. Så snälla rösta.

 

Tips på andra event i advents- och juletider

  • 19-20 november, Den årliga Yulefest på Nordic Heritage Museum i Ballard med försäljning av hantverk, mat och dryck. SWEA har donerat och kokat glöggen (stort tack Eva Johansson!) som säljs under helgen.
  • 27 november SWEA-kören sjunger i Gethsemane Lutheran Church i Seattle
  • 14 december kl 19 Traditionsenlig svensk adventsgudstjänst i Our Redeemer Lutheran Church i Kirkland ledd av Staffan Eklund, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Los Angeles. SWEA-kören sjunger. Det brukar vara otroligt stämningsfullt och fint så ta med dig familjen och kom i svensk julstämning. Adress till kyrkan: 11611 Northeast 140th Street, Kirkland 98034