Network Menu

Nyhetsbrev Mars – Svensk kultur i fokus under våren

unnamed (2)Åh vilken härlig musikafton vi fick vara med om hemma hos Gunilla Luthra i fredags! Pianisten Roberta Swedien som är på västkustturné hos olika SWEA-avdelningar bjöd på fina svenska klassiker och i finalen deltog vi mer eller mindre allihop i spontansång av Du gamla du fria. Läs mer om kvällen i Lindas artikel på hemsidan.www.seattle.swea.org.

Hemsidan ger dig koll på vad som händer
Några av oss i styrelsen har drillats av Linda i hur vi uppdaterar och publicerar på hemsidan och med hennes hjälp har vi tagit några extra arbetstag på sistone och putsat till och polerat och gör nu vårt bästa för att ha aktuell och uppdaterad information på sidan. Så ta gärna för vana att gå in och titta där så du inte missar någon rolig aktivitet. Du som har instagram kan också följa där vad som händer i SWEA Seattle, bakom och framför kulisserna, swea_seattle. Och facebook inte att förglömma.

Hög tid att betala medlemsavgiften för 2016
Vi hoppas förstås att alla ni som var medlemmar förra året vill fortsätta att vara med i vårt fina nätverk. Om du inte redan har betalat årsavgiften på $58 för 2016 snälla gör det så snart som möjligt. Annars riskerar du att snart gå miste om inbjudningarna till eventen och att få vara med i facebookgruppen där det delas och diskuteras massor av bra saker. Enklaste sättet att betala är via hemsidan och paypal. På www.seattle.swea.org under Medlemskap väljer du Medlemsansökan och där finns en paypal-knapp.

Nya medlemmar i februari

Vi hälsar Layla Soarez, Hanna Brännström, Ulla Britt Coe, Denice Sigvardsson varmt välkomna till SWEA Seattle. Vi ser fram emot att träffa er vid våra härliga event under våren.

Vårens program
Programgruppen med Anna Wetterberg i spetsen har sett till att vi har en härlig SWEA-vår att se fram emot. Vi försöker ha eventen på olika veckodagar och tider så att det förhoppningsvis ska finnas något som passar var och en. Vårens event:
22 mars Biokväll hos Lotta i Queen Anne “Så ock på jorden”.
24 mars Föreläsning på Svenska konsulatet i Kirkland öppen för oss SWEA-medlemmar. Martin Lundgren pratar privatekonomi för svenskar bosatta i USA.
26 mars, påskafton, Äggjakt för hela familjen i en park. Vilken park det blir meddelas via evite och på facebook inom kort.
I april (datum meddelas inom kort) får vi en SWEA-special guidad tur av stjärnkocken Magnus Nilssons fotoutställning på Nordic Heritage Museum.
April Filmkvällar
(datum meddelas senare)
1 maj Föreläsning av Daniel Mendoza från Sverige,Kärlekens omtanke. Denna kväll äger rum hemma hos Stina Cowan. Skriv in i din kalender så att du inte missar detta!
4 juni Nationaldagslunch i Sofias trädgård i Redmond. Favorit i repris.

Nu vill jag önska er alla en Glad Påsk!

Yvonne

Ordförande i SWEA Seattle

 

Medlemsregistret

www.swea.org finns ett medlemsregister som innehåller alla SWEA-medlemmar i hela världen. Du kan själv logga in på medlemsregistret och söka på medlemmar och du kan också uppdatera dina egna uppgifter om du till exempel flyttar. Vi vill passa på att uppmana dig att själv uppdatera i registret om dina kontaktuppgifter ändras. Och kom ihåg att även meddela vår medlemsansvariga, Tove Berg. Då vet vi att inbjudningar till event, nyhetsbrev etc. når fram till dig. Och tidningen Forum från SWEA International skickas till adressen som står i medlemsregistret.

Så här loggar du in på medlemsregistret

  1. Gå in på www.swea.org
  2. Längst upp till höger klickar du på “Bli medlem/logga in”
  3. Välj “Logga in på medlemsregistret”.
  4. Fyll i ditt id, som är den emailadress som du har gett till SWEA, och ett lösenord. Vi har alla fått ett lösenord via mail från SWEA International för ett bra tag sedan men om du inte har det får du hjälp vid inloggningen på sidan.