Network Menu

Nyhetsbrev Maj 2016

Våren är här – några rader från SWEA Seattles ordförande

Så var april slut. Bara så där. Jag hoppas att du har varit med och njutit, lärt, underhållts och inspirerats på någon eller några av våra aktiviteter under våren. Biokväll hos Lotta, privatekonomi med Martin Lundgren hos SACC, äggjakt i påskas, pianokonsert och museibesök – förhoppningsvis har vi något för varje smak och intresse. Hör gärna av dig till Anna Wetterberg eller någon av oss i styrelsen om du har idéer och förslag på aktiviteter!

Vi har också våra bokklubbar som träffas varje månad och den nystartade hästgruppen som har haft en rivstart. Kontakta Linda Ström eller Anna Wetterberg om du är intresserad. Om du är en sångfågel och önskar vara med i vår kör, kontakta Marie Birve. Läs mer om våra intressegrupper.

IMG_3153

Grattis Margaret, Marianne, Dagmar och Lena

Ett varmt och innerligt grattis till Margaret Lidberg, Marianne Olson, Dagmar O´Brien och Lena Powers som mycket välförtjänt har tilldelats utmärkelsen Swedish Council of America (SCA) Award of Merit! Med utmärkelsen vill SCA uppmärksamma och belöna dem för deras långvariga och gedigna insatser här i Seattle där de har spridit kunskap om vår svenska kultur och bidragit till att främja svensk-amerikanska samarbeten inom kultur och utbildning. Oräkneliga är de timmar och värdefulla insatser som de här tjejerna har gjort för och genom bland annat SWEA, Svenska skolan och Nordic Heritage Museum.  Läs mer om de olika nomineringarna som ledde till utmärkelserna och om Swedish Council of America (SCA).

sommartarta

Kommande event

  • Tyvärr blev föreläsningen Kärlekens omtanke med Daniel Mendoza inställd på grund av sjukdom men vi hoppas att Mendoza kan komma till oss i höst istället.
  • Under maj planerar vi ett par lunch- och fikaträffar, förmodligen fredagar, så håll utkik efter inbjudan i mailen.
  • Den 4 juni är det dags för vår traditionella Nationaldagslunch i Sofias underbara trädgård i Redmond. Favorit i repris. Evite och lista där var och en kan skriva upp vad vi kan bidra med till sill-, lax- och efterrättsbordet kommer inom kort.

Nya medlemmar

Vi hälsar Maria Ferrante varmt välkommen, och Pia Nyström varmt välkommen tillbaka, till SWEA Seattle! Hoppas vi ses vid nationaldagslunchen den 4 juni!

 

Sveriges ambassadör i USA på besök i Seattle

20160404_135445(amb 2)

 

Alma och Anna-Karin med lilla Idun lunchade med Sveriges USA-ambassadör Björn Lyrvall på Svenska Klubben när han besökte Seattle den 3-5 april.

 

Regionmöte för Västra Amerika i San Diego den 20-23 oktober

Att åka till ett regionmöte och träffa Sweor från andra ställen och uppleva nya platser, den här gången San Diego för oss som tillhör Västra Amerika (VAME), är för många en av höjdpunkterna med SWEA. Själva regionmötet är obligatoriskt för alla avdelningsordföranden men alla medlemmar är välkomna. Utöver det formella regionmötet arrangerar värdavdelningen utflykter och middagar som du förmodligen annars inte hade fått uppleva. Och du får garanterat nya vänner på köpet.

Det skulle vara jätteroligt om vi som tidigare år blir ett gäng från Seattle som åker dit. Hör gärna av dig till mig, Yvonne Hansen, eller någon i styrelsen om du funderar på att åka eller har frågor. Läs mer på SWEA San Diegos hemsida

Till sist…

…får vi hoppas att de hade en riktigt fin Valborgsmässoafton därhemma i Sverige och att vår kung blev ordentligt firad och fick ett hejdundrandes 70-års kalas. Jag ser fram emot att fira med er alla när vi ses hos Sofia Taylor för nationaldagsfirande den 4 juni! En av mina absoluta SWEA-favoriter under året.

“Don´t miss the magic of the moment by focusing on what´s to come”

Stanna upp och njut av denna blomstrande tid i vårt vackra Seattle. En riktigt skön maj önskar jag er alla!

Yvonne