Network Menu

Nyhetsbrev december

sweabladet20162

Nya numret av SWEA Bladet ligger rykande färskt

och väntar på dig här på vår hemsida!

Stort tack till Lisbeth Grayson och Cecilia von Weymarn

för ert fantastiska jobb med tidningen!

 

 

 

 

 

Året går mot sitt slut och jag vill säga ett stort tack för det gångna året! Det känns skönt att vi har varandra och kan fira högtidsdagar och traditioner tillsammans. Då känns det lite mer som hemma fast vi bor så långt från Sverige.

Jullunchen som vi hade i början på december var lika stämningsfull och fin som vanligt. Julbordet var fantastiskt med hemmagjorda sillar, gudomlig gravad lax, god julskinka, bästa vörtbrödet, smarriga Janssons frestelser, ja sagolikt gott alltihop. Kören underhöll med jul- och Luciasånger och fick även sällskap av Lucia med tärnor. Många gick hem med fina vinster och bidrog till att vi fick in $800! Pengar som blir till donationer nästa år. Mer om jullunchen i nya numret av SWEA Bladet som du hittar här på hemsidan.

Tack för att ni är så generösa och tack för att ni bidrar på olika sätt med er tid, kokkonst, sångtalanger och annat! Ingen kan ensam göra allt, men alla kan göra något.

Ingenting är så bra att det inte kan göras bättre. Om du har idéer för nästa år så prata med någon i styrelsen. Vår styrelse för 2017 är framröstad, läs mer längre ner. Jag tackar snart för mig och lämnar med varm hand över ordförandeskapet till Linda Ström.

Hoppas att vi ses vid årsmötet den 29 januari!

Hela styrelsen önskar nu er alla en

GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

En stor nyårskram från mig med önskan om god hälsa och ett fredens år,

Yvonne
Ordförande i SWEA Seattle

 

tomtar lussebullar

Vår nya styrelse för 2017

Styrelsevalet är avslutat och vi har ett resultat. Samtliga kandidater som valberedningen föreslog röstades igenom.

Vår styrelse för 2017 består av:
Linda Ström, ordförande (ny på posten men f n webbansvarig i styrelsen)
Carolina Stureborg, vice ordförande (ny i styrelsen)
Johanna Liberto, sekreterare
Anna-Karin Salander, kassör
Tove Berg, medlemsansvarig
Kristina Ljungkvist, webbansvarig (ny i styrelsen)
Anna Wetterberg, programansvarig

Vi saknar fortfarande någon som vill jobba med fundraising och donationer. Hör av dig till Linda Ström om du är intresserad.

Lunch och föredrag av Louise Linder

louise-linder

Den 14 december välkomnade Linda Ström oss hem till sig. Vi samlades runt långbordet för en härlig lunch och fick lyssna till ett väldigt intressant föredrag av Louise Linder som är psykoterapeut och präst i Svenska kyrkan i San Francisco.

Louise berättade om krisens olika faser och vad vi kan göra för att hjälpa oss själva och varandra genom dem. De allra flesta drabbas av en kris någon gång i livet – tonårskriser, skilsmässa, olyckor, dödsfall. Kris kommer från grekiska och betyder avgörande vändpunkt. Louise är en engagerad och väldigt bra talare och har en stor erfarenhetsbank som hon använder för att hämta och ge exempel från verkliga livet och det blev en känslosam stund som var mycket uppskattad av oss som var där.