Network Menu

Martin Lundgren pratar privatekonomi för svenskar bosatta i USA

SWEA Professional Event

SWEA Professional Event

Datum/Tid

Datum: 2016-03-24
18:30 – 20:30

Plats
Svenska konsulatet, Seattle

I samarbete med Swedish American Chamber of Commerce, SACC, bjöd SWEA Seattle in till en afton i privatekonomins tecken.

EkonomieventSWEASACC

Martin Lundgren pratar på Svenska Konsulatet i Seattle. Foto Suzanne Elshult

 

 

 

 

 

Martin Lundgren, från Northern Lights hade förberett svar på frågor som Sweor hade ställt i vår slutna Facebook grupp.

Det handlade om allt från “Vad ska vi göra med släktens sommarstuga?” till frågor om 401K, testamente för att skydda barn och efterlevande vid dödsfall till skilsmässa och åldringsvård. Det blev en intim kväll där alla vågade ställa och diskutera de svåra frågorna. Martin bjöd på sitt perspektiv i sin roll som financial advisor. Det är ju så med allt som gäller investeringar och skatteplanering så är svaret i princip alltid “det beror på.”. Kvällens deltagare var alla insatta i olika bitar och det blev en bred diskussion där många kunde dela med sig av faktisk erfarenhet. Vi diskuterade allt ifrån dödsfall till skilsmässa och den gemensamma kunskapsnivån på gruppen var enorm. Vi har fantastiska tillgångar i våra svenska nätverk!

Det som kanske är mest akut för de av oss Sweor som bor här idag, är att det är viktigt att skriva en “living will”, dvs en önskan om vad vi vill ska hända med våran familj vid eventuell långtidssjukdom av någon i familjen och ett testamente för att ha en plan för våra barn om det händer oss något.

Antingen kan man vända sig till en financial advisor och få den hjälpen eller så kan man försöka skriva en själv. Den behöver inte registreras men det är ju bra om det är lätt att hitta den ifall den behövs. Några länkar som kom upp under kvällen för den som vill göra jobbet “själv” var bl.a:

Legalzoom

Willsus

Uslivingwillregistry

 

För SWEA Seattles medlemmar kommer det att komma en mer utförlig artikel i kommande nummer av nästa SWEA Blad, vår tidning som beräknas komma ut digitalt i juni.

Tack Martin Lundgren för att du tog dig tid att besvara alla våra frågor.

Det här är ett ämne som berör oss alla och det är viktigt att komma ihåg att lagar ändrar sig hela tiden. Det är alltid bra att gå igenom sin familjs situation minst en gång per år och se till att alla uppgifter är uppdaterade.

Vid pennan Anna och LindaSWEA Bladet

Mer om vad som kom upp under kvällen kan ni läsa i SWEA-bladet:

 

 

 

, ,