Network Menu

Hur ska det gå för Mamma?

SWEA2016AsaR

Åsa Danielsson Rottsolk med mamma.

“Många av er SWEOr har träffat min mamma då hon varit på besök hos mig i Seattle. Hon klarar tyvärr inte längre den långa resan och även om jag de sista åren har rest till Sverige 3-4 ggr per år känns det väldigt otillräckligt. Speciellt svårt är det eftersom jag inte har några syskon som kan hjälpa till.”

Min mamma bor nu sedan ett år tillbaka på äldreboende i Jönköping, men att komma dit har varit en process minst sagt. Jag förstår att det finns andra Sweor i samma situation och att det finns ett allmänt intresse av att lära sig mer om åldringsvården i Sverige. Kanske funderar du själv på hur det blir för dig en dag om du återvänder ‘hem’.

Jag kommer att berätta om min erfarenhet och även Ia Dubois och eventuellt andra Sweor, som varit eller är i samma situation, kommer att dela med sig av vad de lärt.” Åsa Danielsson Rottsolk, SWEA Seattle.

Inom SWEA Seattle har vi en bredd av åldersgrupper, singlar, småbarnsföräldrar och pensionärer.

2249e035-93c4-44a4-8385-efd056906742

Ia Dubois med mamma

I den här gruppen finns det kvinnor som har kommit till en tid när föräldrarna i Sverige inte längre är i form för en resa över atlanten men fortfarande behöver sina barn i sin vardag.

Vissa har syskon i Sverige som kan dela på bördan. Andra är ensambarn. Oavsett om det är situationen så behöver vi alla stöd från varandra och med anledning av att vi har en så stor och aktiv SWEA grupp här i Seattle vill vi ta tillvara den tillgången och låta de SWEOr som har erfarenhet dela med sig av sin erfarenhet.

Åsa Daniel Rottsolk, Ia Dubois och Maria Staaf bjuder in oss till en afton där vi kan höra deras personliga erfarenhet och ge möjlighet att diskutera och utbyta idéer på hur vi kan jobba vidare på att stötta varandra när vi kommer till den punkt när vi behöver lotsa våra föräldrar till en bra vård i Sverige.

Inbjudan kommer att komma inom det närmaste via evite, så se till att du har betalt medlemsavgiften och har rätt email inlagd i vårt medlemsregister. För att betala in medlemsavgiften eller lämna in en ansökan för att bli medlem klicka här!

 

 

 

, , , ,