Besök på Nordic Heritage Museum och fotoutställningen av svenske stjärnkocken Magnus Nilsson

Det är inte varje dag som man bevistar en utställning som har världspremiär men det var precis vad vi fick uppleva på Nordic Heritage Museum i Ballard denna vackra torsdag i slutet av april. Magnus Nilsson från Jämtland, sedd som en av världens 20 bästa kockar, ställer nu för första gången ut sina fotografier ”A Photographic Essay of Landscapes, Food and People” och kommer även själv att vara på museet den 6-8 maj för Nordic Culinary Conference. Magnus Nilssons restaurang Fäviken i Åre, som han har drivit sedan 2008, fick i februari i år två stjärnor i Guide Michelin.

NHM Nord museet fasadSweor på utställning

Fotografierna, stora i formatet och inramade i strama vita ramar, illustrerar nordisk matkultur och visar spontana ögonblicksbilder på mat, landskap och personer, från tidpunkter då Nilsson råkade ha kameran med sig. Vi Sweor fick en väldigt fin och lärorik visning av de vackra och intressanta bilderna av vår egen Stina Cowan samt Sune Sandling som är utställningsdesigner för denna utställning.

 

Sweor ryggar beundrar tavlorStina & Sune M Nilsson i mitten

Sune & Stina stort fotoPicolino lunch April 28

Efter den trevliga stunden på museet promenerade vi till restaurang Picolinos som ligger runt hörnet och avnjöt pizzor, soppor och sallader och trevligt sällskap.

Fotoutställningen pågår till och med den 8 maj.

Vid pennan,

Yvonne