Network Menu

Ord från ordförande

SWEA_Seattle25_rundSWEA Seattle fyller 25 år – SAVE the DATE!

Lördagen den 25 april blir det stor fest på Women’s University Club of Seattleså markera datumet redan nu i din almanacka. Bjud med dina svenska väninnor, SWEA medlem eller inte, till den största, svenska tjejfesten i Seattle. Formell inbjudan kommer snart.

Årsmötet
Det är väldigt roligt att kunna meddela att vi hade över 30 deltagare på årsmötet den 25 januari. Medlemmarna fick samtidigt som mötet hölls njuta av ett klassiskt tea-party med underbara smörgåsar, bakverk och inte minst hembakade semlor.

Ett stort tack till programkommittén och andra som bidrog med vackra tekoppar, dukar, bakning etc. Ett speciellt tack till vår kassör Mari Orvendal som bakade dryga 100 semlorför försäljning och förtäring.

Här är en kort summering av vad som beslutades på mötet:

Ny styrelse för 2015:
Eva Johansson, ordförande
Yvonne Hansen, vice ordförande
Mari Orvendal, kassör
Annika Kivikas, sekreterare
Tove Berg, medlemssekreterare
Ulrika Norénansvarig för program
Johanna Liberto, SWEA Bladet och information
Ulrika Claesson, ansvarig för donationer och fundraising
Gunilla Luthra, ansvarig för annonsförsäljning 
Linda Ström, ansvarig för hemsidan

Den enda avgående styrelsemedlemmen är Maria Fabiansson som varit ansvarig förSWEA Bladet. Varmt tack till Maria för alla fantastiska insatser de här åren!

Ny Valberedning:
Eva Johansson, Sofia Taylor, Anna Wetterberg. 
Skulle du vilja sitta med i styrelsen under 2016 så tveka inte att ta kontakt med någon av oss i nomineringskommittén.

Höjd medlemsavgift för 2016:
Mötet beslutade att höja medlemsavgiften för 2016 med 3 dollar från 55 till 58 dollar. Anledningen till höjningen är att medlemsavgiften ska fösöka täcka de administrativa kostnaderna. Vi har inte höjt medlemsavgiften på många år.

Program 2015
2015 kommer att bli ett intensivt år med många aktiviteter. Du kommer att få ett email med ett preliminärt program för året inom de närmsta veckorna. Februari har hittills bjudit på en fredagslunch på Svenska Klubben och vi kan härnäst se fram emot  en filmkväll den 25 februari.  

Fundraising och Donationer 2015
Vi beslutade att vår fundraising-budget för 2015 är 3500 dollar och att vi kommer att betala ut 4500 dollar i donationer (pengar intjänade 2014).

Vill du ha mer detaljer från årsmötet så kan du läsa allt i protokollet som kommer till dig per e-post. Hör av dig om du har frågor.

Många hälsningar,
Eva Johansson
Ordförande i SWEA Seattle