Network Menu

Nyhetsbrev september 2015

Några rader från ordföranden

Vackra september!

De flesta är nu tillbaka efter sommarens resor samtidigt som hösten har kommit och träden börjar ändra färg. Nu är temperaturen perfekt för promenader och även för att vandra på någon av de vackra hajker som finns i våra bergstrakter. Innan vår son åkte tillbaka till college på östkusten så gick vi upp till Annette Lake (nära Snoqualmie Pass). Inser att min takt är lite långsammare än vår snart 20-årings, som ledde med ett raskt tempo. Jag hade träningsvärk dagen efter!

I oktober åker jag ner tillsammans med flera andra Seattle sweor till Arizona för att deltaga i SWEA världsmöte.

Maria och Mira bryggfestParallellt med våra övriga programaktiviteter så arbetar några i SWEA Seattle just nu volontärt med ett spännande projekt tillsammans med Microsofts Minecraft-grupp. Anledningen är att Minecraft-gruppen har halva sin personalstyrka sittande i Sverige och ville vidga kunskapen bland sina anställda om Sverige. Vi har därför tagit fram och genomför under hösten en utbildning med introduktion i svenska samt en generell bild av svensken, Sverige och att vara svensk. Som kompensation ger Microsoft en donation till SWEA som går vidare till vår fond på UW.

Jag sitter även med i nomineringskommittén som tar fram kandidater till nästa års styrelse. Vi behöver mellan fem till sex nya personer. Känner du att du har lite extra tid till förfogande och är intresserad att sitta i styrelsen, så ta genast kontakt med mig. Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna nya människor och att se SWEA från ett vidare perspektiv.

Här följer några rapporter från några ur styrelsen:

Program (Ulrika Norén) och Fundraising (Ulrika Claesson):
Programmet inom SWEA har kommit igång. Sent i augusti hade vi den årliga bryggfesten i solnedgång hemma hos Agneta. Tack Agneta för att du åter igen öppnade upp ditt hem för oss sweor! Därefter stod kräftskivan på tur. Den var verkligen trevlig med spontana snapsvisor av gästerna från olika håll i Sverige. Efter de goda kräftorna så dansade vi fram till midnatt. Under middagen hade vi en kort “Fundraiser” som drog in över 5000 dollar! Tack alla som bidrog med donationer av diverse “erfarenheter” som man kunde bjuda på. Tack också till kören vars “bidrag” var ett Luciauppträdande som gick till Svenska konsulatet.

Kommande Program:
21:a Oktober: Besök på Splendid Avenue i Issaquah där Monica Claesson öppnar upp sin butik för privat shopping.  Hon håller även en presentation där hon berättar om hennes erfarenhet av att öppna en butik i Seattleområdet. Vi går därefter över till Flatiron och äter en gemensam middag.
13:e November: Biokväll. Svensk film med engelsk text på SIFF. Ett tillfälle att ta med vänner och dela med dig av din svenska bakgrund.
6:e December: Julfest i den fina lokalen vi var i förra året, Mercer Island Beach Club.

Från vår medlemsansvarig Tove Berg: 
Vi är nu 130 medlemmar! SWEA Seattle har aldrig varit större, något som bådar gott inför framtiden.
 
Från vår redaktör för SWEA Bladet Johanna Liberto:
Förra numret av årets SWEA blad kom ut i juni. Den utgåvan var lite mer påkostad eftersom temat var SWEA Seattle 25 år. Just nu har arbetet påbörjats med decemberbladet som kommer att bli ett tunnare “Julnummer”. Jag behöver fortfarande hjälp med layout, vem vill hjälpa mig? Eller känner du att du är bättre på att skriva och vill bidra med en artikel eller tips till tidningen, tveka inte att höra av dig till mig. 
redaktor(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org

Från annonsansvarig Gunilla Luthra:
Vill du annonsera i SWEA-Bladet eller på vår hemsida? I så fall kontakta: annonser(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org" target="_blank">annonser(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org .

Det var allt för denna gång. Vi ses snart.

Många hälsningar,
Eva Johansson
Ordförande i SWEA Seattle
ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org" target="_blank">ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org