Network Menu

Nyhetsbrev mars 2015

Några rader från ordföranden

SWEA Seattle fyller 25 år – Du har väl anmält dig till vår jubileumsmiddag?

DSC_0061Våren har kommit och träden står i full blom. Detta är fortfarande en av mina favorittider här i Seattle, just för att grönskan kommit så mycket längre än i Sverige. Inom SWEA har vi sedan årsmötet hunnit med ett event, en fantastisk kväll då vi fick lära oss att göra spanska tapas tillsammans med utbildad kock. Tack Malena för att vi fick vara hemma hos dig. På tur står en kväll med ekonomisk rådgivning för kvinnor. Den kommer att äga rum i Kirkland (25 mars) och det finns fortfarande några platser kvar. Efter det blir det filmkväll (30 mars) då vi ser den prisbelönta norska filmen Optimisterna. Jag såg filmen på filmfestivalen i januari och kan intyga att det är en fantastisk film för alla åldrar. Missa den inte!

25 årsinbjudan SWEA SEATTLELördagen den 25 april blir det stor fest på Women’s University Club of Seattle. Om du inte redan anmält dig så gör det idag. Bjud även med dina svenska väninnor, SWEA-medlem eller inte, till den största, svenska tjejfesten i Seattle. Det kommer att bli varierad underhållning, god mat och dryck. Har du inte fått inbjudan med posten så kontakta mig på mejladressen i slutet av nyhetsbrevet.

Nedan följer några rader från alla i styrelsen. Flera behöver hjälp av er medlemmar så läs vidare.

Från vår kassör Mari Orvendal:

Som kassör jobbar jag just nu bl. a. med att förenkla rapporteringen till styrelsen. Jag kan också rapportera att vi fått två nya kortläsare. Med den åtgärden hoppas vi att det inte ska bli så lång kö vid incheckning till våra event. Vi funderar även på och diskuterar om “frivilliga donationer till SWEA Seattle” vs “SWEA Seattle’s fundraising” kanske är olika saker och bör gå till olika ändamål. Kanske donationer kan gå till administrativa avgifter för organisationen, och fundraising är donationer vi ger ut? Vi vill gärna höra era tankar och förslag.

Från vår medlemsansvarig Tove Berg: 

Som ny medlemsansvarig har det varit full fart i början på året. Jag har precis tagit över medlemsansvaret från Ulrika Norén som har gått vidare och tagit ansvaret för Program inom SWEA Seattle. Stort tack till Ulrika för ett utmärkt utfört arbete och lycka till i din nya roll!
 
Jag har precis färdigställt sammanställningen av SWEA Seattles medlemmar och det är kul att se att medlemsantalet växer och att vi redan har fått flera nya medlemmar för 2015. Det är också kul att se mångfalden inom SWEA. Vi har medlemmar i alla åldrar och sweorna är spridda över hela Seattleområdet.

Från ansvarig för fundraising och donationer Ulrika Claesson:

På fundraisingsidan jobbar vi just nu på att få in sponsorer till 25-års jubileet och tar tacksamt emot hjälp om någon känner någon som har intresse av att sponsra. Ett brev som Maria Fabiansson tagit fram finns att använda för att beskriva olika nivåer för sponsring. Vi tar också gärna emot donationer till vårt “jubileumslotteri”. Detta kan vara i form av traditionella svenska saker eller annat.

På donationssidan har vi redan betalt ut årets stipendier och bidrag.

Från vår redaktör för SWEA Bladet Johanna Liberto:

Första numret av årets SWEA blad är under full planering. Jag behöver fortfarande hjälp med layout, vem vill hjälpa mig? Eller känner du att du är bättre på att skriva och vill bidra med en artikel eller tips till tidningen, tveka inte att höra av dig till mig. 
redaktor(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org

Från ordförande i 25-års kommittén Anna McClatchey:

Planeringsgruppen jobbar på för fullt och vi börjar forma vårt program inför 25-årsfesten på Womens’ University Club i Seattle den 25:e april. Det kommer att bli fantastisk underhållning med många goda skratt under kvällens lopp (kanske en och annan
tår också…). Vi ser fram emot att få dela med oss av vad vi har planerat och vi är övertygade om att ni kommer att ha en suveränt rolig kväll. Vi ses den 25:e april kl.18:00!

Från vår ansvarig för hemsidan och social media Linda Ström:
Tack vare vår fantastiska SWEA Carolina Stureborg så pågår nu ett utbildningsprogram i WordPress för hela styrelsen. Det är viktigt att vi håller vår hemsida uppdaterad och intressant för såväl potentiella som befintliga medlemmar. Det här är en del i vår plan att förenkla våra roller i styrelsen samt kunna göra överlämnandet enkelt när ny styrelsemedlem ska ta över ett ansvarsområde. Till exempel kommer ni nu kunna följa alla meddelande från tex vår ordförande på hemsidan under hennes egna ”lucka”. Senaste nyhetsbrevet ligger på första sidan och tidigare nyhetsbrev går lätt att hitta under fliken ”Ordförande”. När vi har fått ordning på det tekniska ska det även vara lätt att följa programgruppens planer och vi ska kunna titta in på tidningsredaktionens sida där det ligger rykande färska artiklar för att ta del av vad som händer i SWEA Seattle. Vill du vara med och skriva artiklar som publiceras på hemsidan, kontakta vår redactor Johanna Liberto.

Från vår programansvarig Ulrika Norén:

Mycket händer på programsidan. Nu i veckan ska det bli kul att höra Ulrika Claesson prata om finansiell rådgivning och hur vi ska spara och planera för framtiden. Den programpunkten hålls den 25 mars i Kirkland. Sedan blir det biokväll den 30 mars i Sammamish och framförallt ser vi fram emot 25-årsfesten den 25 april i Seattle! Låt oss göra detta till en oförglömlig kväll! 
Meddela Ulrika Norén om du inte fått inbjudan, så skickar hon den igen.

Från vår vice ordförande Yvonne Hansen:

Jag hade nöjet att skriva protokollet vid vårt årsmöte i slutet av januari. Det är klart och godkänt och nu ska vi bara se till att få underskrifter av justerarna Sofia och Maria innan vi skickar det vidare till SWEA International. Jag var också med hos Linda härom veckan och lärde mig från Carolina Stureborg hur vi publicerar information på vår hemsida. Carolina höll en förträfflig utbildning och detta var steg 1 som snart kommer följas av mer matnyttig kunskapsöverföring om vår hemsida.

Från annonsansvarig Gunilla Luthra:

Jag har precis börjat kontakta potentiella annonsörer för att se om de är intresserade av att bidra med en annons i juni numret, alias 25-års jubileums upplagan, av SWEA bladet. Vi hoppas på stor uppslutning. Det skulle vara toppen om vi kunde få något eller några företag att bidra med advertorials (~annons med artikel). Om ni har idéer angående annonser skicka dem gärna till annonser(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org . Sista datum för att skicka in annonsmaterial till nästa SWEA blad är den 15 maj.

Från vår sekreterare Annika Kivikas:
Sedan årsmötet har jag haft nöjet att skriva två styrelseprotokoll. Redan den här veckan har vi vårt nästkommande möte.

Ja, det var allt för denna gång. Vi önskar er alla många härliga dagar i vårsolen.

Många hälsningar,

Eva Johansson
Ordförande i SWEA Seattle
ordforande(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org