Network Menu

Ord från ordföranden – Nu har hösten anlänt

Sjömanskyrkan i San Francisco

Utsikt från Norska Sjømannskirken i San Francisco

Några rader från ordföranden

Nu har hösten anlänt

Att gå från fyra familjemedlemmar till tre har sakta börjat kännas normalt i vårt hem. Om två år så är det bara Lars och jag kvar, då även vår yngsta vid det laget har tagit studenten. Hela collegeprocessen här i USA har varit påfrestande och att tro att det blir lättare en andra gång, vågar jag inte hoppas på.
7
September har gått in i oktober och vi har haft en aktiv början på hösten med många programpunkter i SWEA Seattle; Bryggfest, Kräftskiva, Filmkväll, Regionmöte i SF, månadslunch   

på Svenska Klubben, samt slutligen ett studiebesök på Fred Hutch. Bokklubbarna har dessutom träffats och kören håller på att öva julsånger för fullt.

Fundraising

Kräftskivans fundraising måste jag ta tillfället i akt och nämna. Under kvällen, med ca 100 gäster, drog vi in över 3000 dollar. Det innebär att vi redan överstigit vårt mål för i år. Fantastiskt bra jobbat hälsar vi till fundraising/donations gruppen med Ulrika Claesson i spetsen!

Valberedningen

Valberedningen håller på med förberedelserna inför det kommande valet av styrelse.  De poster som behöver tillsättas är medlemsekreterare och eventuellt fundraising-donations-ansvarig. Känner du att du har tid över och vill engagera dig så hör av dig. Vi behöver dig. Alla grupper såsom program, fundraising etc. behöver även hjälp. Det är jätteroligt att jobba tillsammans, man lär dessutom känna nya människor och inser betydelsen av SWEA som organisation. Att bidra med något litet i det stora hela ger framgång (precis som myrorna och stacken!).

Datum för Julfesten spikat!

Söndagen den 7 december så träffas vi och njuter av julmat på Mercer Island Beach Club. Mer detaljerad information kommer till dig snart genom Evite.

Regionmöte i San Francisco

Sex Seattle medlemmar besökte San Francisco för att delta i VAME regionmöte helgen den 9-12 oktober. Det var jag, i egenskap av ordförande, Linda Ström vår Web-master, Ia Dubois, Kerstin Liland, Marianne Olsson samt Christina Lindgren-Hudgins. Mari Orvendal blev tyvärr sjuk och kunde inte åka. Mötena som hölls av vår före detta ordförande Ia Dubois, nu regionordförande, var mycket produktiva. En viktig punkt som diskuterades var SWEA ur ett framtidsperspektiv. Hur behåller vi organisationen attraktiv i en föränderlig värld där fler och fler av våra medlemmar arbetar och vi ständigt möts av nya kommunikationsmöjligheter? Mer om VAME mötet och vad som diskuterades kan du läsa i nästa nummer av SWEA Bladet.

VAME ny hemsida
VAME har en ny hemsida där alla avdelningar på västra sidan av USA finns presenterade. Besök den gärna på http://vame.swea.org

Medlemsstatus

SWEA Seattle har nu 114 medlemmar. Så här ser medlemsantalet ut i de övriga avdelningarna i VAME.

Artiklar och annonser till SWEA BladetMaria Fabiansson vår redaktör redaktor(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org tar gärna emot bidrag till nästa nummer av tidningen. Manusstopp är mitten av november. Ta kontakt med henne om du har något som du kan bidra med. Vill du annonsera kontaktaannonser(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org" target="_blank">annonser(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org så får du uppgifter om kostnad och storlek. Det kan vara allt från ett visitkort till en helsida. Tidningen som är Marias sista kommer att delas ut på julfesten.

SWEA Seattle 25 år

Nästa år, 2015, fyller SWEA Seattle 25 år! Det ska vi naturligtvis fira. Vi har en jubileumsgrupp ledd av Anna McClatchey som precis ska börja planera för 25-års festiviteterna. Det finns plats för fler så hör av dig till Anna eller någon i styrelsen om du vill vara med, eller om du har idéer och tankar kring hur vi kan fira jubileet.

Nu står middagen på tur och i morgon reser vi till Vermont för att besöka Oscar.

Vi ses snart,

Många hälsningar,

Eva Johansson

Ordförande i SWEA Seattle