Network Menu

Ord från ordförande – Från vinter till ljuv vår!

Från vinter till ljuv vår!

Jag hade i slutet av förra månaden förmånen att få åka hem och fira min pappas 80-årsdag. Att få tillbringa en eftermiddag och kväll tillsammans med släkt och vänner är verkligen obetalbart. Det får mig att tänka på och beundra alla som kom över till Amerika i slutet på 1800 talet och visste att de troligtvis aldrig skulle se sina föräldrar igen. Vi lever rätt bra med Internet, Skype, flygplan och en välfärd som gör det möjligt att kunna leva och njuta av två ”världar” samtidigt.

Våren har anlänt till Seattle och SWEA aktiviteterna är i full gång.

Johanna ansvarig för programkommittén rapporterar:

 
Filmkväll med semlor, after ski, svenska luncher, baby shower, ja det är några av de aktiviteter som ni medlemmar kunnat ta del av under våren. 
Den kväll i slutet av mars då vi hade After ski hemma i Lottas trädgård i Kirkland var magisk. Strålande sol under eftermiddagen som ersattes av en stjärnklar natthimmel. Sång och skratt framför öppen eld för både små och stora festdeltagare. Vår alldeles egen trubadur Martin Fabiansson satte ännu en dimension av stjärnglans på festen. Detta är nog en aktivitet som kommer att bli en återkommande årlig aktivitet. Bilder finns på facebooksidan.
 
Nu ser programgruppen fram mot ännu en kväll med förhoppning om strålande damer. Det är dags för vår alldeles egen Vårbal som kommer att ta oss från Carillion Point i Kirkland där vi börjar med fördrink. Därefter åker vi hem till minst tre olika medlemmar i SWEA Seattle där vi får möjlighet att avnjuta en maträtt på vart ställe under vår balkväll. 
Färdsättet för denna resa kommer att ske i en alldeles urtypisk amerikansk partylimousine. Nog har väl fler än vi sett ungdomarna åka dessa och undrat hur det skulle vara att ha ett eget kalas på en buss. 
 
7 juni är det sedan dags för vår sista aktivitet innan sommaren. Det blir återigen Nationaldagsfirande i Sofia Taylors trädgård i Redmond. Vi hoppas att vi kommer att träffa så många som möjligt av er på återstoden av de aktiviteter vi har innan vi tar sommarlov!

26 april        Miró utställning på Seattle Art Museum (se evite)
2 maj           Lunch på svenska klubben (se evite)
17 maj         Vårbal (läs mer på ovan, evite eller hemsida)
7 juni           Nationaldagsfirande i Sofias trädgård
28 aug         Bryggfest hos Agneta – Välkommen tillbaka
5 sep           Lunch på Svenska klubben
13 sep         Kräftskiva (inbjudan kommer senare)

Flera aktiviteter är under planering inför hösten:

 • “Tjejmilen” gå eller spring för SWEA Seattle! (datum ej bestämt)
 • Katastrofberedskap med föreläsare (datum ej bestämt)
 • Svensk filmkväll (datum ej bestämt)
 • Fredagslunch på Svenska klubben (första fredagen varje månad)
 • Alla helgons dag- Ceremoni för de kära vi saknar (datum ej bestämt)
 • Julfest (preliminärt datum, lördag 13 december 3-6 pm)
 • Är det något ytterligare du saknar, kontakta gärna Johanna program at sweaseattle.org .

Sökes! Projektledare och medlemmar till SWEA Seattle 25-års kommitté
Nästa år firar SWEA Seattle 25 år och vi ska bilda en kommitté som arbetar fram ett förslag till program för festligheterna. En jättebra chans att bli lite involverad och lära känna nya Sweor. Är du intresserad att vara med så kontakta vår vice ordförande, Yvonne Hansen viceordforande at sweaseattle dot org
 
Vår SWEA Seattle kassör Mari Orvendal rapporterar att hon håller på att ändra benämningarna i bl. a vår budget så att det ska bli lättare att läsa vad varje post innehåller. I stället för ”Other income” så bryter hon ner det i t.ex. ränta, annonsintäkter mm. Det var en fråga som kom upp på årsmötet i januari. Under första kvartalet hade vi en nettoinkomst på 1 859 dollar.
 
Ulrika Norén vår medlemsansvarig meddelar att vi har nu 100 betalda medlemmar och fler blir vi. Har du inte betalt ännu så blir hon glad om det görs så snart som möjligt så hon kan skicka ut medlemslistan till alla samt ägna tid till att bl.a. välkomna våra nya medlemmar men även se till att ni andra trivs i vår organisation. Ulrika kan nås via medlem at sweaseattle.org
 
Ulrika Claesson som har hand om Fundraising och Donationer har haft möte med donationskommittén som röstades in på årsmötet. De håller på att ta fram riktlinjer för donationsförfarandet.
 
Annonsansvarig Gunilla Luthra arbetar på att sammanställa vad övriga SWEA avdelningar tar för priser för sina annonser i tidning respektive hemsida. Kontakta gärna Gunilla om du eller någon som du känner vill annonsera annonser at sweaseattle dot org  .
 
Maria Fabiansson vår redaktör för SWEA Bladet vill meddela att du kommer få ett färskt nummer av vår tidning i juni. Tycker du om att skriva kontakta Maria på redaktor at sweaseattle dot org
 
Vår nya hemsida ser bättre och bättre ut varje dag som går. Linda Ström arbetar hårt för att den ska vara aktuell, informativ och ge dig det allra senaste i nyhetsväg.
Bilder mottages med glädje antingen via vår slutna facebook grupp eller skickas till webmaster at sweaseattle dot org.
 
Slutligen lite aktuellt från SWEA International, VAME och andra organisationer:

 • SWEA International hade sitt årsmöte i Florida i april.
 • Ia Dubois vald till ordförande för västra regionen (VAME)
 • Är du intresserad att göra en 60 sek film om vad SWEA betyder för dig. För mer information så kontakta ordforande at sweaseattle.org
 • Den 10 maj har Nordic Heritage sin “29th Annual Northern Lights Auction”

Till sist vill jag önska er alla en Glad påsk,

Eva Johansson
SWEA Seattles orförande

PS. Kom tillbaka från Boston igår där inga träd slagit ut i grönska.