Network Menu

Vad händer i april månad

Hej alla kära Sweor,

Efter allt som har hänt den senaste månaden vill jag återigen uttrycka min kärlek till er alla. Jag var på collegesökarresa i New York med min familj när Anna ringde mig och frågade om jag hade sett vad som har hänt. Med hjärtat i halsgropen kontaktade jag, liksom säkert många av er, min familj och nära vänner i Stockholm. Det var lite ensamt att vara i en annan stad och inte ha stödet av min Seattlefamilj runt mig, men vetskapen att värmen finns och att vi har varandra hjälpte mig mycket. Vi fick testa våra rutiner med konsulatet och det känns som vi har ett bra kontaktled.

Vad händer då i Seattle under april månad?

Vi har glädjande besked. Genom en ”matching” donation har vi nu blivit lovade en plats på Nordiska Museets stora donationsvägg. Det är några smådetaljer som fortfarande ska redas ut men vi har många Sweor att tacka för att det här blev möjligt. Framförallt vill vi tacka Maria Staaf, Lena Powers och Stina Cowan som har öppnat dörren för diskussion och med gemensam hjälp sett till att ledningen på museet förstår vilken viktig del SWEA är i det svenska lägret i Seattle. Vi har nu våra donationsbrev i vår hand och jag ristade in SWEA Seattle i takbalken vid den stora taklagsfesten den 17:e mars 2017. Jag måste erkänna att det var rätt häftigt att få vara med och skriva historia.

Vår häst som vi donerade till museet togs fram av Marianne Forssblad, Malin Jonsson och Lena Powers till SWEAs silverjubileum i Stockholm 2004. Jag vet att de var många Sweor i och utanför styrelsen under de åren som var inblandade och kämpade för att få till en fundraising för att få fram hästen och att rädda den från väder och vind. Det här är ett extra stort tack till alla er som inte syntes i rampljuset men var en del av det som hände. Hästen kommer nu att få en fin plats inomhus där den kan beta på historisk mark. Jag har suttit och läst artiklarna i SWEA bladet från invigningen och målet är att vi ska få in detaljer om jubileet och lite historik från när hästen kom till. Exakt i vilken form hänger på vem som vill dokumentera det.

För oss i SWEA Seattle gäller det nu att förvalta historien och föra SWEA Seattle framåt. Som vi har nämnt tidigare så är det vi som grupp som bygger SWEA Seattle. De intressen som finns i medlemskapet nu är det som styr våra aktiviteter. Det preliminära programmet finns på hemsidan. Av tekniska själ kan man bara se datum ett halvår framåt så här kommer en kort sammanfattning av vad vi har på programmet i dagsläget. Det här är de större eventen som är planerade men spontanaktiviteter sker med kort varsel via vår slutna facebookgrupp.

I början på mars träffades en liten skara runt mitt köksbord och diskuterade immigrationsfrågor. Den diskussionen fortsattte tillsammans med SACC, Swedish American Chamber of Commerce den 27:e april.
Helgen innan påsk var det en nätt skara som trotsade vädret och var ute och letade ägg. Nästa år hoppas vi på att få se många påskkärringar och påskherrar eftersom vi beställer bättre väder!

Nya intressegrupper

En ny intressegrupp har bubblat fram. Kvinnor som kodar. Om du är intresserad av att träffas i mindre grupp runt kodning, kontakta Carolina eller Anna-Karin i styrelsen så kan de ge dig fler detaljer.

Det har även visats intresse för aktiviteter som är målanpassade för empty nesters. Gunilla Roslander håller på och spånar på ideer tillsammans med Anna Wetterberg för att se vad som saknas inom vårt program för den här målgruppen. Med en dotter på väg till college känner jag personligen att jag gärna tar del av den här diskussionen även om jag inte faller under titeln empty nesters eller 50+ ännu. Vill du vara med och forma aktiviteter för den här gruppen, kontakta Gunilla Roslander eller den i styrelsen du känner dig mest bekväm att prata med.

Program 2017

27:e april , Immigrationsevent i samarbete med SACC (Swedish American Chamber of Commerce)

En kväll i maj ( vi återkommer med datum så snart det är klart) bjuder Henrietta en av våra nya medlemmar in oss till en mingelkväll med samkväm i hennes bostad. Ansvarig Henrietta Grue tillsammans med Anna Wetterberg.

14:e maj har vi blivit inbjudna till Svenska skolan till Longkalsong konserten. Det är den barnkonsert som blev resultatet av den donation vi gav till Svenska skolan i år. Ansvarig Anna Wetterberg.

17:e maj har vi ett gemensamt event med SACC till Gårds planerat. Ansvarig Anna Wetterberg.

10:e juni äger vår årliga Nationaldagslunch i Sofia Taylors trädgård rum. Ansvariga är Anna Mclatchey och Sofia Taylor.

I slutet av augusti, datum ej spikat så blir det traditionsenligt Bryggmingel. Ansvarig är styrelsen.

9:e september Kräftskiva. Ansvarig för detta är Carina Boczar tillsammans med Sofia Holm och Åsa Holmgren.

19:e september prel. föreläsning av Kristina Adams Waldorf som kommer att prata om hennes forskning inom Zika viruset. Ansvarig Linda Ström

19:e till 22 oktober Världsmöte i Perth. Frågor besvaras av Ia Dubois och Linda Ström.

I december har vi vår jullunch, vi återkommer så snart datumet är klart. Ansvariga är Mari Siewek och Malin Rapp.

Har du tankar, frågor, funderingar kontakta den som är din väninna i styrelsen och vi lovar att göra vårt bästa för att hjälpa till.

Kram Linda

 

, , , , ,