Network Menu

Vad händer i mars månad?

Var är våren? Ja det kan man undra och vi är nog alla överens om att den är efterlängtad nu! Hörde precis på radion att Seattle har fått mer regn dessa första tio dagar i mars än vad som brukar vara normalt för hela månaden men i skrivande stund tittar faktiskt solen fram. Kanske vågar vi nu önska och hoppas på att våren äntligen är på ingång!sofia_var_2016_knopp

Vi vill börja med att hälsa Anna Mclatchey välkommen in i SWEA Seattles styrelse. Anna har tagit på sig rollen som ansvarig för fundraising.
Vi som har varit med ett tag kommer ihåg Anna när hon fixade vårt fantastiska tjugofemårsjubileum.

Hon kom in på styrelsemötet i måndags och hade redan en plan för hur hon vill jobba. Vilken kvinna! Vill du jobba mer med Anna och supporta henne i att fixa fundraising,donationer till lotteri för nationaldagslunchen, julfest, priser till silent auktion för kräftskivan och/eller ett större fundraising jippo som kan hjälpa oss att få in pengar till vår donationsfond, nås hon på fundraising(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org. På dagttid hittar man henne på Evergreen hospital på deras utbildningsavdelning.

IMG_6503

Våra event börjar komma igång. Under den senaste veckan har vi redan hunnit med att titta på film hemma hos Åsa Holmgren och prata immigration hos Linda Ström.

På tisdagskvällen samlades vi på svenska konsulatet och diskuterade olika frågor som handlar om testamente, fullmakter för hälsa och diskussionen gled in på frågor om hur man bäst förbereder sig både som etablerad i USA och nyinflyttad för att planera för det otäcka. Det är andra året i rad vi har det här samarbetseventet med SACC (Swedish American Chamber of Commerce) och varje gång dyker det upp nya frågor. Om några veckor, i slutet av april kommer vi ha ett nytt event som kommer som en fortsättning på fredagens lunch vid Lindas köksbord. Kirsten, som är immigrationsadvokat svarade på alla våra till synes enkla frågor och fick oss att inse att även om vi alla hade liknande frågor så beror svaren på så många faktorer. Hon har kopplat ihop oss med de bästa immigrationsadvokaterna i Seattle och vi hoppas så många som möjligt har möjlighet att komma in och lyssna på det större kvällseventet i slutet på april. Som det ser ut nu blir det i Skanskas byggnad i Seattle.Håll ögonen öppna för den inbjudan som kommer ut via evite inom kort. Har du betalat in din medlemsavgift men inte får evite eller sett det här meddelandet i din inbox, kontakta Tove på medlem(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org så kan hon uppdatera så vi hela tiden har rätt uppgifter till dig.

Vid årsmötet diskuterade vi tidningens framtid. Det är mycket jobb att sätta ihop tidningen så vi i styrelsen har olika funderingar på hur vi kan få rollen enklare och mer involverande. Om du är en person som gillar att hitta och inspirera skribenter, gillar att blogga och söka upp nya och gamla medlemmar och skulle vilja jobba intimt med Kristina (webansvarig) och Anna (programansvarig) utan att behöva ta på dig en ansvarspost i styrelsen, prata med Linda Ström, eller den person i styrelsen som du känner att du har bäst kontakt med. Vi har lite tankar hur vi vill att det ska se ut men allt hänger på vem som vill jobba med tidningsbiten.

Våra intressegrupper är i full gång. Snart kommer vi kunna få lite tips på böcker från bokklubbarna. Ny ansvarig för bokklubben på öst är Laila Soares. I väst är det fortfarande Inga som håller i tåtarna.

En grupp av arbetssökande SWEOR har formats. Det verkar dock som de alla har fått jobb nu, så den måste ha varit väldigt effektiv. Vill du veta mer vad som händer inom det området, kontakta Carolina på vice(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org eller Anna-Karin på kassor(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org

En annan grupp är ute och åker skidor. Några är med i the Swedish Ski team (väntar på resultatet!), medan andra tar sig ut i det tysta på både längden och tvären.

Kvinnorna i hästgruppen satsar på att åka på någon clinic eller tävling under våren. Anna Wetterberg och Linda Ström är i stallet i stort sett varje tisdag från 10:30 så vill du komma ut och lukta lite häst är du alltid välkommen!

Vill du få reda på mer vilka intressegrupper som finns eller vill starta upp en egen, kontakta då vår program-Anna på program(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaseattle.org så skickar hon dig vidare till ansvarig för respektive intressegrupp. Intressegrupperna är flytande och formas efter våra medlemmar så det är inte säkert att det är samma grupper som finns från år till år.

Den 6:e april är det dags för filmkväll igen, denna gång på Seattle sidan. Håll utkik för mer information som kommer framöver. Planera också redan nu in lördagen den 8 april i era kalendrar. Förra året samlades vi i en park och hade en härlig eftermiddag tillsammans med äggjakt och picknick. Vi hoppas att detta blir en återkommande tradition och en möjlighet att träffas tillsammans i alla åldrar, barn som vuxna. Mer information kommer under mars månad.

Nu lämnar vi över stapettpinnen till den som är redo att skriva ett inlägg för april månad – vem vill och vågar?

En riktigt trevlig helg önskar vi er alla,

Med Varma Hälsningar från

SWEA Seattles styrelse

 

 

 

 

, , , , , ,