Kräftskiva anno 2016

Lördagen den 24:e September 2016

swea-kraftskiva-16-dukning

Årets kräftskiva blev åter en succé med fantastiskt goda kräftor från Lake Washington, välsmakande snaps från lokal tillverkare, fina dekorationer, stämningshöjande värdinnor och toastmaster och mycket sångglada gäster. Många hade bjudit med sig amerikanska vänner och för en hel del av gästerna var kräftskivan en första-gångs-upplevelse.swea-kraftskiva-16-vardinnor

De blev dock snabbt insatta i våra svenska kräftskivetraditioner tack vare värdinnorna Carina och Åsa, som med Cecilias hjälp, på bästa flygvärdinnemanér, tydligt och underhållande instruerade hur bordsrutinerna med hatt och hakklapp, kräftor, sång och snaps går till.

swea-kraftskiva-16-tjejkaraokeeStämningen var snabbt på topp och höll i sig kvällen ut. Efter middagen och livemusikunderhållning med Cyrille Gosselin och Jeff Terada blev det karaoke med bejublade framträdanden.

Vår silent auction, med fina ”vinster” som prinsesstårtor, lussebullar, familjefotografering och sångframträdande med vår operasångerska Marie Birve med pianist, var också väldigt lyckad och intäkterna därifrån går till framtida donationer. Ett varmt tack till alla som donerade priser och ett extra stort tack till Eriksson för att det sponsrade kvällen.

Vi tackar Svenska klubben för perfekta kalaslokaler och ett fint samarbete i samband med kräftskivan.